במידה ונמצאים עמודי 404 רבים הנסרקים בגוגל ורוצים להפחית את תוצאות אלה ולדווח לגוגל ושאינם רלוונטיים ואפשר להסירם מה עלינו לעשות?
זה רעיון טוב להשתמש בסטטוס 410 על פני 404 מכיוון שהבוט של גוגל מתייחס שונה ל-404 אל מול עמודי 410, הבוט של גוגל מנסה לסרוק את הדף למשך פרק זמן ארוך יותר ובזמן שבסטאטוס 410 מתייחס אליו כאל הוסר לצמיתות כך שהבוט לא יסרוק את זה שוב.
פוסט משנת 2009 מאת ג'ון מולר בפורומים המרכזיים של WMT GOOGLE אומר:
עקבתי אחרי העניין של 404 מול 410 עם הצוות כאן. כפי שהוזכר על ידי כמה אחרים כאן ובמקומות אחרים, בדרך כלל התייחסנו אליהם אותו דבר בעבר.
עם זאת, לאחר שבדקנו כיצד מנהלי אתרים משתמשים בהם בפועל, אנו מתייחסים כעת לקוד תוצאת 410 HTTP כקצת "קבוע" מ-404. אז אם אתה בטוח לחלוטין שדף אינו קיים יותר ולעולם לא יתקיים שוב, השימוש ב-410 יהיה כנראה דבר טוב.ג'ון מולר ציוץ
אז עכשיו השאלה היא איך עושים את זה בוורדפרס? ניתן להשיג זאת על ידי ביצוע השלבים הבאים
צור דף מותאם אישית עבור 410
ראשית, עליך ליצור דף 'שגיאה 410' מותאם אישית מפאנל הניהול של וורדפרס (לוח מחוונים > דפים > הוסף חדש) ולאחר מכן לתת כותרת מתאימה ולכתוב את התוכן שברצונך להציג. לאחר כתיבת התוכן פרסם אותו וציין את מזהה העמוד.
יצירת עמודי 404 בעזרת אלמנטור
לוח בקרה >> טמפלטים שמורים >> הוספת חדש >> שגיאת 404 >> מוסיפים את שם הטמפלט הרצוי >> יוצרים את עיצוב הטמפלט >> לוחצים על פרסום >> נגדיר לו 404 או שהכי קל לבקש מבונה אתרים שבנה לכם את האתר.
הוסף את הקוד למטה בקובץ ערכת הנושא הפעיל שלך 404.php.
פתח את קובץ הנושא 404.php הפעיל שלך בפנקס רשימות או בכל עורך טקסט אחר והוסף את שורת ה-PHP מתחת ל-4 בתחילת הקובץ.
הכל נעשה מעולה! עכשיו אפשר להיכנס לאתר הבא ולשים את אחד האנקורים ולבדוק שאכן השתנו ל 410 https://httpstatus.io לאחר מכן תוכלו לבדוק את דוח מנהל האתר שלך, הוא יראה ירידה בכמות עמודי 404. בהצלחה 🙂